Warmtepomp in het droogproces

Geplaatst door webmaster

maandag 5 oktober 2020

De Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) en ISPT (Institute Sustainable Process Technology) beleggen op dinsdagmiddag 9 april 2019 een bijeenkomst over warmtepompen in het droogproces.

Tijdens de bijeenkomst bij Smurfit Kappa in Roermond komt aan de orde hoe een pilot warmtepomp succesvol is toegepast om restenergie uit een droogkap om te zetten naar verse stoom voor de verwarming van droogcilinders. Ook wordt gebrainstormd over verdere toepassingen van warmtepompen in de industrie. Afsluitend vindt een rondleiding plaats langs de papiermachine van Smurfit Kappa. De bijeenkomst past in het meerjarige ISPT/NWGD-project ‘Grip op drogers’ waarin wordt gewerkt aan een learning community op het gebied van optimalisaties en innovaties van drogers. Op de vorige bijeenkomsten waren veel bedrijven met droogprocessen vertegenwoordigd, zoals Owens Corning, Interface, DS Smith, Sappi, Lantor, Huhtamaki, Parenco, Van Heek Scholco, Verosol, Agrifirm, Fermacell, Raymakers, DSM, Sensus, Tarkett en Akzo.

Aanmelding: Jacqueline Beeren (secretariaat NWGD); e-mail jacqueline@beerensterk.nl

Nederlandse werkgroep drogen

De Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) stimuleert de ontwikkeling en toepassing van duurzame droogtechnologie in Nederland. Sinds 1974 verbindt de NWGD droogexperts in Nederland door thematische excursies, symposia en andere activiteiten.

Meer informatie over de NWGD