Over de NWGD

De Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) stimuleert de ontwikkeling en toepassing van duurzame droogtechnologie in Nederland. Sinds 1974 verbindt de NWGD droogexperts in Nederland. De NWGD organiseert onder andere de volgende activiteiten:

  • Thematische excursies. Tijdens een middag of avond sessie geven experts een lezing op locatie incombinatie met een bezoek aan de fabriek, productielocatie of kennisinstituut. Zo zijn er de afgelopen jaren onder andere excursies geweest naar DSM, Ten Cate, NIZO, TNO, Danone, ECN, Owens Corning, FrieslandCampina, WUR en Rockwell Automation.

  • NWGD jaarsymposium, met updates over innovaties en onderzoeksprojecten op het gebied van droogtechnologie binnen ISPT en Wetsus. Tevens de ideale gelegenheid om het netwerk met andere droogexperts op te halen.

  • Verzamelen en publiceren van informatie op het gebied van drogen in relevante vakbladen.

  • Online workshops voor en door droogexperts.

  • De NWGD website, een website van en voor droogexperts, met updates over onderzoek en ontwikkeling, contacten, subsidieregelingen, internationale ontwikkelingen en wellicht ‘best practices’ over droogoplossingen.

Word lid van de NWGD Linkedin groep

Lid worden?

Geef je op als lid of bedrijfslid! Werk op een informele manier samen met bedrijven als FrieslandCampina, DSM, Tetrapak, Wageningen University and Research, Danone, Ebbens, Huthamaki, NIZO, IP&D en anderen. Je kunt lid worden als bedrijf (150 euro per jaar) waarvoor maximaal 4 mensen per bedrijf kunnen deelnemen aan evenementen of kiezen voor een persoonlijk lidmaatschap (45 euro per jaar). Lid worden kan door contact op te nemen met jacqueline@beerensterk.nl. Meer informatie over de NWGD en haar activiteiten is te verkrijgen bij de voorzitter via maarten.schutyser@wur.nl.

Contactgegevens:
Vereniging van de NWGD
Postbus 17
6700AA te Wageningen

Maak kennis met het bestuur

Maarten Schutyser
Maarten Schutyser
voorzitter
David Hollestelle
David Hollestelle
secretaris
Martijn Fox
Martijn Fox
penningmeester
Kendra Rademaker
Kendra Rademaker
lid
Marcel Geboers
Marcel Geboers
lid
Gert-Jan Teekman
Gert-Jan Teekman
lid

Links to relevant organizations